SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Wemmenhögs Budoförening
Klubben för hela familjen

Välkommen till vår hemsida!

Vår vision är att främja ungdomars fysiska och psykiska hälsa genom
att skapa en meningsfull fritidssysselsättning baserat på kampsporternas filosofi.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

Våra träningsavgifter? Klicka då här »Bli medlem »

Välkommen till höstterminen!
2021-08-28 21:47

Välkomna till en ny spännande hösttermin hos Wemmenhögs Budoförening.

Vi starta upp de första träningspassen den 30/8.

Måndagar kl. 18-19 Barn Nybörjare, från 6 år.

Tisdag och torsdag kl. 18-19 Barn Fortsättning 1 och 2, samt Vuxna nybörjare.

Tisdag och torsdag kl. 19-20.30 Vuxna fortsättning.

Måndag (from 6/9) kl. 19-20 Yoga for BJJ.

 

Vi planerar för massor av nyheter samtidigt som vi behåller våra gamla träningsgrupper. Bland nyheterna kan vi bla se falltrygghetskurser, Yoga for BJJ, rena newaza grupper.

Vi siktar på att ge er alla en upplevelse varje dag i veckan för de som önskar.

Vi följer naturligtvis FHM / RFs råd och samtliga våra ledare är vaccinerade. Dessutom är våra ledare utbildade och licensierade av Svenska Judoförbundet.

Som tidigare gäller att är om man sig krassliga eller känner sig sjuk stannar man hemma.

 

Varmt välkomna till oss!

Wemmenhögs BF

Klubben för hela familjen

 

30/8 terminsstart

 

4/9 Riksfortbildning Digital

5/9 Riksfortbildning Digital

 

2/10 Wemmenhögs judo open

3/10 Skåneserien

 

9/10 Utbildningskonferens & Utbildarträff

10/10 Utbildningskonferens & Utbildarträff

 

23/10 Assisterande Klubbtränarutbildning, Syd

24/10 Assisterande Klubbtränarutbildning, Syd

 

Preliminärt Riksgradering för dan-grader

 

13/11 Staffanstorps Judo Games 2021

14/11 Staffanstorps Judo Games 2021

 

27/11 SJFs 60 års jubileum

 

4/12 Lag och Kata SM

5/12 Lag och Kata SM

 

11/12 gradering för kyu grader/terminsavslutning

 

7/1 WCJC 2022

8/1 WCJC 2022

9/1 WCJC 2022

Yoga
2021-06-30 20:50

Ikväll har vi haft det första prova på-passet med yoga. Jätteroligt att så många ville komma, och dessutom flera par! 

På måndag den 5/7 kl 18.30 är det dags igen. Det finns fortfarande platser kvar. 

Vi har två stycken Yoga for BJJ-instruktörer i klubben. Yoga for BJJ är en form av yoga som passar de flesta, inte bara de som håller på med kampsport. Vi bygger upp styrka, balans, smidighet och kroppskontroll. 

 

//Karin

Äntligen Yoga
2021-06-11 08:37

Vi har under pandemin utbildat två av våra tränare hos ”Yoga för BJJ” som vi har tänkte som ett komplement till våra nuvarande träningsgrupper. Hur kan detta hjälpa dig? Jo från att rehabilitera skador till att öka ditt fokus, förstärka dina rörelser, andning och din flexibilitet.

 

Yoga är bra för alla utövare, oavsett om man sysslar med kampsport eller bara vill bli friskare och vigare. Det positiva med yoga är att det passar alla åldrar och alla typer av människor

Yogan kommer även att falla in under vår ordinarie träningsavgift så att en avgift för samtliga våra träningspass.

 

Under sommaren kommer vi att erbjuda två träningspass onsdagen 30/6 samt måndagen 5/7 klockan 18:30 för att testa om detta kan vara något för er.

 

Pga pandemin är det obligatoriskt med anmälan och vi kommer att begränsa deltagarantalet till 30 personer. Vi vill även påpeka att detta är inget barnpass utan vi riktar in oss på de som är över 15 år i detta fall.

 

Pris för icke medlem 50kr vilket swichas på plats

 

Anmälningslänk: anmälan Yoga

 

Utökat sortiment
2021-06-10 08:00

Nu har vi fyllt på klubbshopen med nya och fler artiklar. Nytt på lagret är kepsar, träningströjor och piketröjor. Finns även två storlekar av väskor en lite mindre som både går att bära som vanligt men även som ryggsäck och en lite större.

Vi har även tagit in JAKOs hoodar och byxor igen, samtliga plagg finns i herr, dam och barnstorlekar

 

Vi finns på plats tisdagar och torsdagar 18:30 till 20:00 under sommaren

Falltrygghet
2021-06-09 07:58

Har du någon gång kännt dig osäker när du varit ute och gått, rest dig upp eller rädd när du går på okänt material. I dit arbete kanske lyft som sätter din balans på prov mm. Känner du dig begränsad föratt du är rädd för din egna balans Till hösten siktar vi på att starta upp 2 nya grupper inom judon gällande fall där vi tillsammans tränar upp våra kroppar för att undvika falla men om olyckan ändå är framme gör det så mjukt som möjligt. Våra tränare är naturligtvis utbildade och certifierade inom detta och har många års erfarenhet.

Är ni intresserade så kan ni höra av er till joakim.zander@wemmenhogsbudo.se eller på 073 0565433.

 

Falltrygghet för äldre

Svenska judoförbundet tar initiativ för ökad falltrygghet för äldre. Genom projektet Judo4Balance vill vi bidra med ökad personlig trygghet hos den enskilda individen och samtidigt minska samhällets kostnader för fallolyckor. De professionellt framtagna falltrygghetsprogrammen består av balans- och styrketräning samt övningar som förbättrar kroppsuppfattningen och den fallteknik som lärs ut i judo.

”Med stigande ålder får vi sämre balans, långsammare muskler och blir svagare. Det gör att vi inte hinner parera om något plötsligt händer och har lättare att falla. Många som varit med om en fallolycka vittnar om hur rädslan för att falla igen har begränsat deras liv. Med rätt träning kan individen åter ta kontroll över sin kropp och stärka tilliten till sin egen förmåga”, förklarar Julia Hamilton, instruktör och konceptutvecklare för Judo4Balance.”

 

Träning i att falla kan ge ökad trygghet på jobbet

Svenska Judoförbundet satsar tillsammans med AFA försäkring på fallträning på svenska arbetsplatser för att förebygga fallolyckor och skapa ökad trygghet för arbetstagare. Genom samverkansprojektet Fallkompetens i arbetslivet erbjuds företag kostnadsfri fallträning på arbetsplatsen. Med hjälp av det särskilt framtagna fallförebyggande träningsprogrammet Judo4Balance får arbetstagarna träna styrka, balans och fallteknik. Syftet med projektet är att förebygga fallolyckor och minska skador vid fall på arbetsplatsen inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet.

 

”Vi har sett slående resultat när vi studerat detta. Ett relativt kort träningsprogram med få sessioner åstadkommer tydliga, mätbara effekter genom att minska kända riskfaktorer för fallolyckor och ge ökad fallkompetens hos deltagarna, säger Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi vid Högskolan Dalarna.”

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Samarbetsparners